כשהרווחים מגיעים
חשוב להבין ששלב הבניה של העסק הוא שלב קריטי שדורש ערנות ופעולות אקטיביות מהצד שלנו ולכן בשלב העלייה שלו, שהרווחים מתחילים לעלות, אנחנו חייבים להמשיך להשקיע את הרווחים בקידום ובניית העסק.
הבעיה פה היא בעיקר בתפיסה של בעלי העסקים החדשים שעברו משכירים לעצמאים ומתחילים לראות סכומי כסף גדולים שמתגלגלים בעסק ומפתים אותם לרכוש את החלומות שלהם (שהיו שכירים), כמו רכב חדש, חופשה לחו"ל וכ'ד. החוכמה היא לא למהר להשתמש ברווחים לקניית דברים אישיים בשלב הבנייה של העסק.
מתי כדאי לממש רווחים
המטרה שלנו בתור בעלי עסקים היא להגיע למצב שהעסק עובד בשבילנו באוטומציה כמעט מלאה.
כמעט כל תחום עסקי יכול להגיע למצב שהעסק מייצר הכנסה פאסיבית, אבל בשביל להגיע למצב כזה נדרשת עבודה לא פשוטה בתחילת הדרך של העסק.
זה בסדר "להתפנק" ולממש את הרווחים אבל לא בשלב הבניה של העסק, שלב שבו אנחנו צריכים לבצע פעולות קבועות לקידום העסק. אני ממליץ לכם לעקוב אחרי התפתחות העסק על ידי דו"ח הכנסות והוצאות שיעשה לכם קצת סדר עם המספרים המתגלגלים בעסק. ולפי הדו"ח תקבלו החלטות להמשך הפעילות האישית והעסקית שלכם.
רוצים לקבל מאמר חדש בכל שבוע למייל או לוואטצאפ? השאירו פרטים ותיהנו מתוכן חינמי וחיוני לקידום העסק שלכם!