כתיבת תוכנית שיווקית השלב השלישי

הגדרת תקציב שיווקי

הקדמה

בסדרת המאמרים הבאה נדבר על השלבים לכתיבת תוכנית שיווקית אפקטיבית. במאמר הקודם דיברנו על השלב השני – ביצוע חקר שוק.

 

המטרה העליונה של התוכנית היא לעזור למנהל להרים מערך שיווקי אפקטיבי ויעיל שבסופו של דבר יקדם את העסק לעבר המטרה השיווקית שהוא הגדיר. במאמר הזה נדבר על השלב השלישי של התוכנית. שלב הגדרת התקציב השיווקי למהלך השיווקי.

חשיבות הגדרת התקציב

בשלב השלישי של התוכנית, אחרי שהגדרנו את המטרה השיווקית ועשינו חקר שוק על קהל היעד והשוק. נגדיר את התקציב השיווקי שיעמוד לרשותנו להמשך הקמת המערך השיווקי לפי התוכנית.

הגדרת התקציב תעזור לנו לנהל את המערך הכספי של העסק שלנו בצורה טובה יותר. בעזרת הגדרת התקציב נוכל לעקוב אחרי הפעילות השיווקית שלנו ועל ההוצאות הכרוכות בה. נמדוד התקדמות וביצועים על ידי מדדים שונים כמו ROI וכו'.

בעזרת הגדרת התקציב נוכל להשתמש בערוצי שיווק בהמשך התוכנית בהתאם לתקציב. יש ערוצים יקרים יותר ויש ערוצים זולים יותר. והכי חשוב, התקציב השיווקי יעזור לנו להתקדם אל עבר המטרה השיווקית שהגדרנו

איך מגדירים תקציב שיווקי

קיימות מספר שיטות להגדרת התקציב השיווקי שעליהם אפרט בקורס שיווק ופרסום. במאמר הזה נלמד שלוש שיטות לקביעת תקציב שיווקי בתוכנית.

1. לפי המטרה שהגדרנו בתוכנית. כלומר, כמה יעלה לנו השיווק על מנת שנוכל להביא את העסק למטרה שהגדרנו.

לדוגמא, הגדרנו במטרה להגיע ל100 עסקאות בתוך 30 יום, בשביל להגיע ל100 עסקאות אנחנו צריכים 500 לידים.

500 לידים יעלו לנו כ10,000 ש"ח. זאת אומרת שהתקציב השיווקי שלנו יהיה 10,000 ש"ח אם נבחר להגדיר לפי המטרה השיווקית. 

2. שיטה שניה להגדרת התקציב היא הגדרה לפי אחוז מסוים מהרווח הגולמי. לדוגמא, ממוצע המכירות החודשי בעסק עומד על 100,000 ש"ח. על פי שיטה זו נוכל להגדיר אחוז מסוים מהמכירות לדוגמא 25% כלומר 25,000 ש"ח תקציב פרסום.

3. אופציה נוספת להגדרת התקציב היא על פי דרישת ההנהלה של העסק/החברה. האופציה הזאת מתאימה בדרך כלל לעסקים קטנים/לפרילנסרים חדשים בעלי תקציבים נמוכים.

יש לשים לב שהתקציב המוגדר מותאם למטרה השיווקית. כלומר, לא יכול להיות מצב שהמטרה שלנו היא להגיע ל100,000 ש"ח והתקציב יהיה 500 ש"ח בחודש..

משימת סיכום

בין אם אתם מנהלים את המערך השיווקי בעצמכם ובין אם אתם נעזרים בחברת שיווק, עליכם לקבוע את התקציב השיווקי שלכם למערך לפי אחת משלוש השיטות המפורטות בסעיף הקודם.

חשוב לשים לב שיש קשר מסוים בין המטרות העסקיות והשיווקית לבין התקציב השיווקי. בסופו של דבר אין סכום או אחוז קבוע לתקציב המערך השיווקי. התקציב עשוי להשתנות לפי תחום העסק, לפי המטרות של העסק, לפי קצב התקדמות, לפי המוניטין ועוד.

המשיכו לעקוב אחרי סדרת המאמרים הבאה בנושא של בניית תוכנית שיווקית. אם אתם רוצים שנעזור לכם לשווק את המוצרים או השירותים שלכם בצורה הטובה ביותר, אני מזמין אתכם להשאיר פרטים במחלקת השיווק והפרסום שלנו.

רוצים לקבל מאמר חדש בכל שבוע למייל או לוואטצאפ? השאירו פרטים ותהנו מתוכן חינמי וחיוני לקידום העסק שלכם!

שתפו את המאמר

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

תוכן עניינים

טופס התקשרות

פייסבוק

תעקבו אחרינו בפייסבוק אנחנו תמיד מעדכנים תוכן איכותי מעולם העסקי

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אתכם...